Preskocit navigáciu

Návraty a spomienky múzea na koľajniciach


Návraty a spomienky múzea na koľajniciach

V prvý decembrový deň sa za účasti jednotiek Veliteľstva posádky Bratislava uskutočnila v priestoroch bratislavskej hlavnej stanice prezentácia expozície LEGIOVLAK.

Originálnu výstavu, ktorá je súčasťou projektu Légie 100, organizovala Československá obec legionárska,  na ktorej usporiadatelia predstavili  život  a boj legionárov prepravujúcich sa po Transsibírskej magistrále počas prvej svetovej vojny. Autentická rekonštrukcia „pojazdných kasární“ Legiovlaku pozostáva z jedenástich vagónov, kde dobové exponáty a fotografie približujú život našich predkov, ktorí sa zaslúžili o vznik samostatného Československa.

V úvode slávnostného stretnutia príslušníci Čestnej stráže OS SR vzdali pocty - špalierom v historických uniformách hlavným predstaviteľom rezortu obrany na čele s náčelníkom Generálneho štábu OS  SR generálom Milanom Maximom.

Príchod legiovlaku na nástupište číslo jeden umocnili odohraním pochodových piesní príslušníci Vojenskej hudby OS SR pod dirigentskou taktovkou majora Borisa Hokinu.


Návraty a spomienky múzea na koľajniciachNávraty a spomienky múzea na koľajniciachNávraty a spomienky múzea na koľajniciachNávraty a spomienky múzea na koľajniciachNávraty a spomienky múzea na koľajniciachNávraty a spomienky múzea na koľajniciach

Autor: npor. Ing. Mgr. Lenka ZVALOVÁ , Foto: OOdNGŠ - Dátum: 01.12.2015
Čítanosť: 4402
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share