Preskocit navigáciu

Účasť Vojenskej polície na Inštruktážno-metodické zamestnanie Prezídia PZ


Účasť Vojenskej polície na Inštruktážno-metodické zamestnanie Prezídia PZ

     Dňa 16. októbra 2019 v priestoroch Strednej odbornej školy Policajného zboru SR v Pezinku zorganizoval odbor dopravnej polície Prezídia PZ SR inštruktážno-metodické zamestnanie, ktorého sa zúčastnili príslušníci PZ SR zaoberajúci sa dokumentovaním dopravných nehôd a príslušníci Vojenskej polície.
     Na tomto zamestnaní bola znalcami z Ústavu súdneho inžinierstva Žilinskej univerzity v Žiline, Ústavu znaleckého výskumu a vzdelávania Žilinskej univerzity v Žiline a príslušníkom ODI Trenčín prezentovaná problematika upevňovania nákladu v súvislosti s bezpečnosťou cestnej premávky a problematika dokumentovania miesta dopravnej nehody.
     Prezentácia dokumentovania miesta dopravnej nehody spolu s praktickou ukážkou predstavila nový a moderný spôsob dokumentovania miesta dopravnej nehody, pri ktorom sa, len za pomoci označenia stop a špecifického spôsobu spracovania fotodokumentácie, následne spracovanej špeciálnym softvérom, podstatne skráti čas strávený na mieste dopravnej nehody.
     Cieľom tohto zamestnania bolo prehĺbenie teoretických vedomostí v oblasti bezpečnosti cestnej premávky a prezentovanie nových metód dokumentovania miesta dopravnej nehody s potenciálom uplatnenia v PZ SR a Vojenskej polícii.


Účasť VP na Inštruktážno-metodické zamestnanie Prezídia PZÚčasť VP na Inštruktážno-metodické zamestnanie Prezídia PZ

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 16.10.2019
Čítanosť: 16598
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share