Preskocit navigáciu

Oslavy dňa Ozbrojených síl Slovenskej republiky


Oslavy dňa Ozbrojených síl Slovenskej republiky

Brezová pod Bradlom sa 22. septembra stala miestom dôstojných osláv Dňa Ozbrojených síl SR, ktorých sa zúčastnili najvyšší vládni predstavitelia. Medzi hosťami bol premiér Peter PELLEGRINI, minister obrany Peter GAJDOŠ a náčelník Generálneho štábu OS SR generál Daniel ZMEKO a tiež predseda výboru pre obranu a bezpečnosť Anton HRNKO.
    Tradične sa oslavy začali pietnou spomienkou pri Mohyle M.R.Štefánika a pri Pamätníku hurbanovských bojov
    Lákadlom pre návštevníkov bol program, kde bolo možné vidieť statické a dynamické ukážky príslušníkov OS SR.
    Naša zložka - Vojenská polícia sa podieľala na priebehu osláv. Vojenskí policajti vykonali slávnostný nástup, spestrili tento deň prezentáciou činnosti - ukážkou kynologických spôsobilostí a statickou ukážkou výzbroje a výstroja vojenských policajtov. Činnosť príslušníkov Vojenskej polície ocenil aj minister obrany, ktorí im udelil Pamätnú medailu Ministra obrany SR. Taktiež sme vyčlenili sily a prostriedky na zabezpečenie regulácie dopravy a dodržiavania poriadku a disciplíny vojakov na verejnosti v mieste konania akcie.

     Deň Ozbrojených síl SR bol spätý s dňom výročia víťazstva slovenských dobrovoľníkov nad uhorskými jednotkami a maďarskými národnými gardami v bitke pri Brezovej pod Bradlom dňa 22. septembra 1848. K tomuto dňu sa viaže Deň Ozbrojených síl SR.


Oslavy dňa Ozbrojených síl Slovenskej republikyOslavy dňa Ozbrojených síl Slovenskej republikyOslavy dňa Ozbrojených síl Slovenskej republikyOslavy dňa Ozbrojených síl Slovenskej republiky

Autor: Vojenská políicia , Foto: Mgr. Ivan KELEMENT a Vojenská polícia - Dátum:
Čítanosť: 2751
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share