„Noc múzeí a galérií“ = množstvo nevšedných zážitkov...


„Noc múzeí a galérií“ = množstvo nevšedných zážitkov...

     Množstvo nevšedných zážitkov pripravili pracovníci Vojenského historického múzea vo Svidníku v spolupráci s Obecným úradom Vyšný Komárnik v sobotu 21. mája 2016 počas podujatia „Noc múzeí a galérií“. Celoeurópske podujatie podporili aj príslušníci Regrutačnej skupiny Prešov Personálneho úradu OS SR. Aktivita v priestoroch Vyhliadkovej veže a Pamätníka československej armády pritiahla takmer sedemsto návštevníkov. Tento rok bol pomerne rôznorodý. Pozrieť sa prišli aj Poliaci, Česi, Ukrajinci ba dokonca aj Briti.

 

 
     Verejnosť počas bohatého sprievodného programu mala možnosť vidieť ukážku rekonštrukcie bojov, ukážky sebaobrany, pálenie vatry „Víťazstva“, gréckych ohňov. Svoje zastúpenie tu mal i Policajný zbor Slovenskej republiky so svojimi psovodmi. Pred vyhliadkovou vežou vítali záujemcov Prešovskí regrutátori. Pre najmenších mali pripravený stolík s omaľovánkami, pre starších poľné kino, časopisy..., nikto neodišiel naprázdno. Svojou účasťou prekvapili hlavne mladí, ktorí sa zaujímali o prácu v Ozbrojených silách Slovenskej republiky.

 

     Noc múzeí svojou atmosférou oživila túto našu národnú kultúrnu pamiatku a záujem o naše kultúrne dedičstvo.


„Noc múzeí a galérií“ = množstvo nevšedných zážitkov...„Noc múzeí a galérií“ = množstvo nevšedných zážitkov...„Noc múzeí a galérií“ = množstvo nevšedných zážitkov...„Noc múzeí a galérií“ = množstvo nevšedných zážitkov...„Noc múzeí a galérií“ = množstvo nevšedných zážitkov...„Noc múzeí a galérií“ = množstvo nevšedných zážitkov...„Noc múzeí a galérií“ = množstvo nevšedných zážitkov...„Noc múzeí a galérií“ = množstvo nevšedných zážitkov...„Noc múzeí a galérií“ = množstvo nevšedných zážitkov...„Noc múzeí a galérií“ = množstvo nevšedných zážitkov...

Autor: rtn. Alojz MIKULA , Foto: rtn. Alojz MIKULA - Dátum: 24.05.2016
Čítanosť: 6863
Verzia pre tlač

Skočiť na menu