Preskocit navigáciu

Udelenie medaile za mierovú službu v operácii UNFICYP príslušníkom Vojenskej polície


Udelenie medaile za mierovú službu v operácii UNFICYP príslušníkom Vojenskej polície

Na Cypre od septembrovej rotácie personálu ubehlo ďalšie obdobie, kedy vzniká vojakom slúžiacim v prospech organizácie Spojených národov (ďalej len „UN“) bola udelená medaila za mierovú službu. Dňa 12. januára 2016 sa preto konala v priestoroch veliteľstva misie UNFICYP v Nikózii slávnosť, na ktorej aj šesť príslušníkov Vojenskej polície dekorovali významní vojenskí predstavitelia misie UNFICYP na Cypre a politickí predstavitelia jednotlivých zúčastnených národností.

Príslušníkov FMPU – FORCES MILITARY POLICE UNIT, ktorí sú súčasťou Veliteľstva misie UNFICYP, dekorovala hlavná veliteľka misie generálmajorka Kristin LUND a veľvyslankyňa Slovenskej republiky pani Oxana TOMOVÁ.

Pre dvoch našich príslušníkov Vojenskej polície to bolo prvá medaila za službu v UN.
Táto medaila je udeľovaná za účasť v spojených vojenských a policajných operáciách na udržanie mieru, pri poskytovaní humanitárnej pomoci a pomoc po rôznych katastrofách.


Udelenie medaile za mierovú službu v operácii UNFICYP príslušníkom Vojenskej polície Udelenie medaile za mierovú službu v operácii UNFICYP príslušníkom Vojenskej polície

Autor: VP - Dátum: 20.01.2016
Čítanosť: 8192
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share