Preskocit navigáciu

Šiesty ročník letného sústredenia v Prešove


Šiesty ročník letného sústredenia v Prešove

Od 1. júla 2024 prebieha šiesty ročník „Letného sústredenia“ pre deti profesionálnych vojakov a zamestnancov na 20. prápore logistiky Prešov. Tento rok je však v niečom predsa len výnimočný. Letného sústredenia sa zúčastňujú nie len deti 20. práporu logistiky, ale deti posádky Prešov. Prvý krát pod záštitou veliteľa 2. mechanizovanej brigády brigádneho generála Róberta Kecsőho.
Aj v tomto roku deti na štyroch pripravených turnusoch môžu spoznať pracú svojich rodičov ako aj dianie za bránami kasárni. Do programu sme zahrnuli aj výstup na Kalváriu v Prešove, ukážku svojej práce nám robia hasiči z 51.krídla Prešov a vojenská polícia predvedie ukážku psovodov. Zaujímavým bodom programu je aj návšteva Archeoparku v Hanušovciach nad Topľou, kde si deti môžu vyskúšať aj staroveké remeslá a priniesť si domov vlastné diela v podobe hrnčekov, náhrdelníkov, prstienkov či pomletej múky.
V závere týždňa s deťmi vítame Sokoliarsku skupinu Sabina a Letné sústredenie završujeme mini disko pod vedením Vladimíra Slávika. Veríme, že aj toto leto sme deťom spríjemnili prázdniny a rodičom pomohli.


Šiesty ročník letného sústredenia v PrešoveŠiesty ročník letného sústredenia v PrešoveŠiesty ročník letného sústredenia v PrešoveŠiesty ročník letného sústredenia v Prešove

Autor: majorka Vlasta Kovaľová , Foto: majorka Vlasta Kovaľová - Dátum: 23.07.2024
Čítanosť: 107
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share