Preskocit navigáciu

Zdokonažovacia príprava príslušníkov velitežstva a štábu 11.mpr Martin


Zdokonažovacia príprava príslušníkov velitežstva a štábu 11.mpr Martin

           V priestoroch posádkového cvičiska Sučany sa 06. februára konala zdokonažovacia príprava Velitežstva a štábu 11. mechanizovaného práporu Martin. Súčasou tejto prípravy bola strežba z ručných zbraní - nastrelenie Sa vz. 58 a strežba z Pi CZ P-09.

            Cvičiaci sa zdokonalili v základných zručnostiach a vedomostiach, ktoré sú alfou a omegou pri výkone náročného povolania profesionálneho vojaka. K tomu značnou mierou prispeli zastupujúci náčelník obväziska rotmajster Jozef Musil, ktorý riadil pracovisko zdravotnej prípravy a veliaci poddôstojník 11.mpr nadrotmajster Ladislav Orávik na pracovisku taktickej prípravy.

K bezproblémovému, ale najmä bezpečnému, priebehu strelieb svojou profesionalitou prispeli: riadiaci na úseku pištož rotmajster Martin Ďurana, riadiaci na úseku samopal poručík Miroslav Knizner a poručík Dávid Žilinčár.

            Zamestnanie riadil náčelník operačného oddelenia kapitán Marián Golis. Jeho odborný dohžad a dôkladné plánovanie, zabezpečili plynulý, ale najmä bezpečný priebeh celého zamestnania.


Zdokonažovacia príprava príslušníkov velitežstva a štábu 11.mpr MartinZdokonažovacia príprava príslušníkov velitežstva a štábu 11.mpr MartinZdokonažovacia príprava príslušníkov velitežstva a štábu 11.mpr MartinZdokonažovacia príprava príslušníkov velitežstva a štábu 11.mpr Martin

Autor: 11.mpr , Foto: 11.mpr - Dátum: 13.02.2019
Čítanos: 4477
Verzia pre tlač

Skoči na menu


Share