Preskocit navigáciu

Cvičenie strelieb veliteľstva síl


Cvičenie strelieb veliteľstva síl
Celkovo 54 profesionálni vojaci veliteľstva síl výcviku a podpory absolvovali vo štvrtok dňa 29. októbra 2009 zdokonaľovaciu prípravu v streľbe z ručných zbraní na posádkovej strelnici Lipovník pri Piešťanoch.

Celodenné zamestnanie prebiehalo na šiestich pracoviskách kde okrem nosnej témy zdokonaliť príslušníkov veliteľstva síl v činnosti vo východiskovom postavení a na palebnej čiare a preveriť ich v streľbe z pištole vzor 82 pri plnení cvičenia 1D a 2D plnili profesionálni vojaci aj časové normy v nabíjaní a vybíjaní zbrane na palebnej čiare a pri rozkladaní a skladaní pištole. Na ostatných pracoviskách, medzi ktorými sa striedali v určených intervaloch, si utvrdzovali znalosti ako postupovať pri vyhlasovaní varovných signálov, v topografickej príprave riešili otázky orientácie v teréne podľa mapy a buzoly. V rámci zamestnania zdravotnej prípravy si musel každý profesionálny vojak prakticky vyskúšať zručnosti pri podávaní prvej pomoci zranenej osobe.

V rámci hodnotenia strelieb svojimi výsledkami presvedčili najmä kapitán Andrejko a kapitán Vincenty, ktorí mali na cvičení 1D zhodne 29 bodov z 30 možných. Patrili tak do skupiny dvadsiatich štyroch profesionálov, ktorí dosiahli hodnotenie výborný.

Cvičenie strelieb veliteľstva sílCvičenie strelieb veliteľstva sílCvičenie strelieb veliteľstva sílCvičenie strelieb veliteľstva sílCvičenie strelieb veliteľstva síl 2Cvičenie strelieb veliteľstva síl 2Cvičenie strelieb veliteľstva síl 2

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: mjr. Štefan Sudin - Dátum: 28.10.2009
Čítanosť: 18616
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share