Preskocit navigáciu

Ďalší zo série štábnych nácvikov generálneho štábu prináša nové výzvy


Ďalší zo série štábnych nácvikov generálneho štábu prináša nové výzvy

Príslušníci generálneho štábu dostali ďalšiu príležitosť preveriť svoju pripravenosť na plánovanie operačnej činnosti v podobe komplexného štábneho nácviku. Nácvik sa odohráva v priestoroch Kutuzovových kasární od 24. do 27. apríla pod vedením riadiaceho nácviku brigádneho generála Ivana Pacha.
Počas úvodného slova zástupca náčelníka generálneho štábu generálporučík Pavel Macko vyzval účastníkov k plnohodnotnému zapojeniu sa. "Plánovanie a riadenie operácií patrí k nášmu chlebu a preto musíme využiť príležitosť aby sme po skončení nácviku vyšli schopnejší a pripravenejší," uviedol generál Macko.
Cieľom nácviku je pripraviť a preveriť metodiku plánovania operácií v fáze tvorby konceptu a plánu operácie a zároveň zladiť prípravu na jednu z hlavných úloh, ktorou bude certifikácia Slovenského NFIU pred dosiahnutím jeho plnej operačnej pripravenosti.
"Jedná sa o už tretí štábny nácvik a preto treba niektoré procesné veci nastaviť tak aby na konci boli hodnoverné dokumenty a odskúšané a realizovateľné procesy," uviedol riadiaci cvičenia počas krátkeho brífingu na úvod druhého dňa.
Metodika komplexného plánovania operácií so sebou prináša nové výzvy, ktoré je potrebné zapracovať do plánovacích postupov tak, aby boli príslušníci generálneho štábu plne zoznámení s touto problematikou a v prípade vypuknutia krízy boli schopní v reálnych podmienkach okamžite analyzovať a naplánovať operáciu.


Ďalší zo série štábnych nácvikov generálneho štábu prináša nové výzvyĎalší zo série štábnych nácvikov generálneho štábu prináša nové výzvyĎalší zo série štábnych nácvikov generálneho štábu prináša nové výzvyĎalší zo série štábnych nácvikov generálneho štábu prináša nové výzvyĎalší zo série štábnych nácvikov generálneho štábu prináša nové výzvy 2Ďalší zo série štábnych nácvikov generálneho štábu prináša nové výzvy 2Ďalší zo série štábnych nácvikov generálneho štábu prináša nové výzvy 2Ďalší zo série štábnych nácvikov generálneho štábu prináša nové výzvy 2

Autor: OOd NGŠ , Foto: autor - Dátum: 25.04.2017
Čítanosť: 5534
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share