Preskocit navigáciu

Odovzdávanie medailí v Sektore 4


Odovzdávanie medailí v Sektore 4

V prvý septembrový deň sa v kempe gen. M.R. Štefánika vo Famagusta odovzdávali medaily za službu v mierových misiách príslušníkom UNFICYP. Slávnostný akt tak symbolicky vyšiel na Deň Ústavy Slovenskej republiky.

Tak, ako tento právny dokument nášmu národu zabezpečuje práva všetkých národností a etnických skupín a vyjadruje národnú vôľu, snáď aj snaha príslušníkov mierových misií pracuje v prospech práv ľudí v krajinách, kde je potrebná ich prítomnosť.

Hlavná veliteľka misie UNFICYP generál majorka Kristin Lund počas ceremónie niekoľkokrát vo svojom príhovore poďakovala za dobre odvedenú prácu v Sektore 4 a podporu pri udržiavaní mieru samotným vojakom, ako aj ich rodinám. Podobnú myšlienku tlmočil aj veliteľ Sektoru 4 podplukovník Jaroslav Bitala.

Okrem hlavnej veliteľky misie boli medzi čestnými hosťami aj náčelník štábu misie UNFICYP plukovník Tim Wildish, veľvyslankyňa Slovenskej republiky na Cypre pani Oxana Tomová, ktorá aj dekorovala medailami slovenských príslušníkov. Pozvanie prijali aj ďalší hlavní funkcionári misie UNFICYP a politickí predstavitelia Srbska, Ukrajiny a Českej republiky.

Spolu odovzdali 34 medailí za prvých 6 mesiacov v službách mierových misií a 30 strieborných čísel za ďalšie obdobia v týchto službách.

Odteraz budú vojaci nosiť ocenenie slobody a možno si budú hovoriť to, čo povedal jeden z nositeľov takéhoto ocenenie vo svete - jediné, čo urobili, postavili sa za to, čomu verili.


Odovzdávanie medailí v Sektore 4Odovzdávanie medailí v Sektore 4Odovzdávanie medailí v Sektore 4Odovzdávanie medailí v Sektore 4Odovzdávanie medailí v Sektore 4Odovzdávanie medailí v Sektore 4Odovzdávanie medailí v Sektore 4Odovzdávanie medailí v Sektore 4Odovzdávanie medailí v Sektore 4Odovzdávanie medailí v Sektore 4Odovzdávanie medailí v Sektore 4Odovzdávanie medailí v Sektore 4Odovzdávanie medailí v Sektore 4Odovzdávanie medailí v Sektore 4Odovzdávanie medailí v Sektore 4Odovzdávanie medailí v Sektore 4Odovzdávanie medailí v Sektore 4Odovzdávanie medailí v Sektore 4Odovzdávanie medailí v Sektore 4Odovzdávanie medailí v Sektore 4Odovzdávanie medailí v Sektore 4Odovzdávanie medailí v Sektore 4Odovzdávanie medailí v Sektore 4Odovzdávanie medailí v Sektore 4Odovzdávanie medailí v Sektore 4Odovzdávanie medailí v Sektore 4Odovzdávanie medailí v Sektore 4

Autor: MAIN OFFICE , Foto: rtm. Radoslav HVIŠČ, rtn. Jozef JÁREK - Dátum: 16.09.2015
Čítanosť: 1276
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share