Preskocit navigáciu

Nitrianski protilietadlovci úspešne zaujali záložné palebné postavenia


Nitrianski protilietadlovci úspešne zaujali záložné palebné postavenia

V rámci výcvikových aktivít tohtoročného najväčšieho vojenského cvičenia Slovenský štít 2015, ktoré sa uskutoční najmä v priestoroch Centra výcviku Lešť sa v týchto dňoch na Slovensku dejú aj ďalšie výcvikové aktivity jednotiek OS SR. Patrí k nim aj presun niektorých súčastí nitrianskej protilietadlovej raketovej brigády z miest stálej dislokácie do záložných palebných postavení.
Takýto presun zažili aj príslušníci 1. protilietadlovej raketovej skupiny S-300 PMU. Podľa jej veliteľa, podplukovníka Petra Janotu úspešne uskutočnili rekognoskáciu osi presunu, následne svoju nadrozmernú techniku, vážiacu mnoho ton presunuli po komunikáciách do nového palebného postavenia. „Som rád, že spomínanú úlohu zvládli veľmi dobre. Ukázalo sa, že máme dobre vycvičených vodičov, rovnako aj technikov, ktorí prostriedky pripravili na presun. Tak isto aj rozvinutie prostriedkov v mieste záložného palebného postavenia v priestoroch letiska Kuchyňa na Záhorí, ich zamaskovanie a príprava na ďalšiu činnosť prebehli bez problémov,“ konštatuje spokojný veliteľ.
Príslušníci dvoch bojových zmien, ktorí sa koncom augusta vrátili z premiérových bojových strelieb protilietadlového kompletu S-300 PMU na bulharskom čiernomorskom polygóne Šabla znova ukázali svoju vysokú odbornú pripravenosť a schopnosť plniť úlohy. Tentoraz doma na Slovensku, pri plnení výcvikových aktivít Slovenský štít 2015 +. Obdobne sa zhostili svojich úloh aj príslušníci ďalšej súčasti nitrianskej brigády 2. protilietadlovej raketovej skupiny (2K-12 KUB).


Nitrianski protilietadlovci úspešne zaujali záložné palebné postaveniaNitrianski protilietadlovci úspešne zaujali záložné palebné postaveniaNitrianski protilietadlovci úspešne zaujali záložné palebné postaveniaNitrianski protilietadlovci úspešne zaujali záložné palebné postaveniaIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIVIVIVIVVV

Autor: MO SR Jozef ŽIAK , Foto: autor - Dátum: 15.09.2015
Čítanosť: 5695
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share