Preskocit navigáciu

Bojová streľba na Lešti


Bojová streľba na Lešti

V priestoroch Centra výcviku Lešť (CV Lešť) sa 2. októbra uskutočnil jubilejný 10. ročník súťaže MO SR v bojovej streľbe.

Organizátori súťaže, inštruktori Odboru špeciálneho výcviku (OdŠV) CV Lešť, sa tento rok zamerali na previerku zručností súťažiacich v použití krátkej guľovej zbrane a dlhej guľovej zbrane pri riešení simulovaných podmienok bojových situácií dvojčlenných družstiev.

Podľa riaditeľa súťaže zástupcu riaditeľa CV Lešť plukovníka Róberta Totkoviča cieľom bolo taktiež preveriť psychickú odolnosť a taktické myslenie strelcov z ozbrojených zložiek v stresových situáciách a po fyzickej záťaži. V prvej kategórii: družstvá ozbrojených zložiek Pi 9 mm Makarov, Sa vz. 58 vyhrali zástupcovia žilinského 5. pluku špeciálneho určenia, v druhej kategórii: družstvá ozbrojených zložiek Pi 9 mm Luger, Sa vz. 58 príslušníci pohotovostného policajného útvaru MV SR a v tretej kategórii: družstvá pozvaných hostí Pi 9 mm, Sa vz. 58 Ivan Šebík a Jozef Didi z RDA - academy.

Súťaž svojou náročnosťou preverila profesionálne zručnosti všetkých zúčastnených a samotné výsledky potvrdili kvalitnú prípravu príslušníkov OS SR, MV SR a MS SR a príslušníkov mestských polícii.


Bojová streľba na LeštiBojová streľba na LeštiBojová streľba na LeštiBojová streľba na LeštiBojová streľba na LeštiBojová streľba na LeštiBojová streľba na LeštiBojová streľba na LeštiBojová streľba na LeštiBojová streľba na LeštiBojová streľba na LeštiBojová streľba na Lešti

Autor: Ing. Ivan Kvasna CV Lešť , Foto: autor - Dátum: 06.10.2014
Čítanosť: 11585
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share