Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Príprava osôb, výzbroje a techniky na zimnú prevádzku ukončená.


Príprava osôb, výzbroje a techniky na zimnú prevádzku ukončená.

12. mechanizovaný prápor splnil v mesiaci október úlohy prípravy výzbroje, techniky, materiálu a zariadení na prevádzku v zimnom období. Príprava bola zahájená koncom augusta vykonaním štábneho nácviku. Nasledovali vstupné kontroly u prevádzkovej techniky, materiálu a prevádzkovej dokumentácie, ktoré vykonali technici rôt s prideleným dielenským špecialistom. Pri kontrole technického stavu pozemnej výzbroje a techniky skontrolovali jej úplnosť, funkčnosť, ukladanie, kvalitu ošetrovania, vykonávanie opráv a prevádzkovú dokumentáciu.

Od 2. septembra začalo vykonávacie obdobie pre jednotlivé roty v rozmedzí šiestich až jedenástich dní. Profesionálni vojaci vykonali technické prehliadky u ručných zbraní a optického materiálu, ošetrili jednotlivé typy bojovej pásovej a kolesovej techniky,  skontrolovali  stav nemrznúcej zmesi v chladiacej sústave, u kolesovej techniky zvýšenú pozornosť venovali stavu opotrebovania brzdového obloženia, odkaleniu paliva a vzduchovej sústavy, ošetreniu čističov vzduchu. Príprava na zimu prebehla aj u všetkých ostatných strojov a zariadení v jednotlivých zásobovacích triedach.

Výstupné kontroly boli zamerané na celkový stav kontrolovanej techniky a splnenie predpísaných operácií podľa individuálneho plánu. Cieľom bolo zistiť pripravenosť techniky    a úroveň vykonaných prác a technického stavu.

Počas všetkých zamestnaní bol položený dôraz hlavne na bezpečnosť pri ovládaní techniky v zimnom období, použitie ochranných pomôcok a v prvom rade na dodržiavanie pravidiel bezpečnosti pri práci.

Zimné obdobie dáva výzbroji aj technike zabrať, a preto vyžaduje od ich majiteľov, aby ich nato vopred pripravili. Aj pre výzbroj a techniku platí, že akú starostlivosť im dáte, tak sa vám odvďačia pri bezchybnom fungovaní. Výsledkom vykonanej prípravy výzbroje a techniky na zimnú prevádzku je to, že bola zaistená ich prevádzková spoľahlivosť.


Príprava osôb, výzbroje a techniky na zimnú prevádzku ukončená.Príprava osôb, výzbroje a techniky na zimnú prevádzku ukončená.Príprava osôb, výzbroje a techniky na zimnú prevádzku ukončená.Príprava osôb, výzbroje a techniky na zimnú prevádzku ukončená.

Autor: por. Kristína Kapusová - Dátum: 06.10.2014
Čítanosť: 7191
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share