Preskocit navigáciu

Veliteľ Národnej gardy štátu Indiana sa zúčastní osláv 70. výročia SNP


Veliteľ Národnej gardy štátu Indiana sa zúčastní osláv  70. výročia SNP

Na pozvanie náčelníka Generálneho štábu OS SR generálporučíka Milana Maxima pricestoval 28. augusta 2014 na Slovensko veliteľ Národnej gardy štátu Indiana generálmajor Roy Martin Umbarger.

Na Generálnom štábe v Bratislave veliteľa Umbargera privítali, okrem náčelníka Generálneho štábu, aj 2. zástupca náčelníka GŠ OS SR generálmajor Pavel Macko a náčelníci jednotlivých štábov GŠ OS SR. Úvod návštevy bol venovaný rokovaniu k otázkam spoločných aktivít ozbrojených síl oboch krajín.

Počas trojdňovej návštevy sa generálmajor Umbarger stretne so zástupcami Klubu generálov SR a zúčastní sa na celoslovenských oslavách 70. výročia Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici. Ďalší deň návštevy strávi generálmajor Umbarger na medzinárodných leteckých dňoch SIAF 2014 na letisku Sliač, ktoré sú súčasťou národných osláv Slovenského národného povstania.


Veliteľ Národnej gardy štátu Indiana sa zúčastní osláv 70. výročia SNPVeliteľ Národnej gardy štátu Indiana sa zúčastní osláv 70. výročia SNPVeliteľ Národnej gardy štátu Indiana sa zúčastní osláv 70. výročia SNPVeliteľ Národnej gardy štátu Indiana sa zúčastní osláv 70. výročia SNP

Autor: OOd NGŠ , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 28.08.2014
Čítanosť: 6659
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share