Preskocit navigáciu

Vojenskí pozorovatelia z Egypta a Sýrie ocenení medailami


Vojenskí pozorovatelia z Egypta a Sýrie ocenení medailami

Medaily Za službu v mierových pozorovateľských misiách si 9. apríla v Bratislave prevzali z rúk náčelníka Generálneho štábu OS SR major Peter Husár a kapitán Stanislav Plánka, ktorí sa pred niekoľkými dňami vrátili z 21-mesačného plnenia úloh v misii UNTSO pod velením OSN v Sýrii a Egypte.

„Boli ste skutočne v nebezpečnej misii, kde ste nasadzovali svoje životy. V rizikových situáciách ste však všetky úlohy splnili so cťou. Patrí Vám za to rešpekt a poďakovanie,“  povedal oceneným generálporučík Peter Vojtek.

V Sieni cti a slávy na Generálnom štábe OS SR v Bratislave sa na slávnostnej ceremónii zúčastnil aj náčelník Strategického centra krízového manažmentu brigádny generál Jindřich Joch. Okrem medailí Za službu v mierových a pozorovateľských misiách boli obaja veteráni ocenení aj Pamätnými medailami k 20. výročiu vzniku Ozbrojených síl SR.

Z 21-mesačnej misie strávil major Peter Husár vyše roka na území nepokojného Egypta, zvyšok v Sýrii. Jeho kolega kapitán Plánka bol pozorovateľom s miestom dislokácie v Sýrii počas celej doby trvania jeho nasadenia. Podľa generálporučíka Vojteka, obaja profesionálni vojaci dokázali svojím prístupom k plneniu úloh najvyššiu profesionalitu a sú príkladom pre ostatných príslušníkov ozbrojených síl. „Verím, že nadobudnuté skúsenosti zúročia v ďalšej vojenskej kariére,“ dodal Vojtek.


Vojenskí pozorovatelia z Egypta a Sýrie ocenení medailamiVojenskí pozorovatelia z Egypta a Sýrie ocenení medailamiVojenskí pozorovatelia z Egypta a Sýrie ocenení medailamiVojenskí pozorovatelia z Egypta a Sýrie ocenení medailamiVojenskí pozorovatelia z Egypta a Sýrie ocenení medailamiVojenskí pozorovatelia z Egypta a Sýrie ocenení medailamiVojenskí pozorovatelia z Egypta a Sýrie ocenení medailamiVojenskí pozorovatelia z Egypta a Sýrie ocenení medailamiVojenskí pozorovatelia z Egypta a Sýrie ocenení medailamiVojenskí pozorovatelia z Egypta a Sýrie ocenení medailamiVojenskí pozorovatelia z Egypta a Sýrie ocenení medailamiVojenskí pozorovatelia z Egypta a Sýrie ocenení medailamiVojenskí pozorovatelia z Egypta a Sýrie ocenení medailami

Autor: mjr. Milan Vanga , Foto: mjr. Milan Vanga - Dátum: 09.04.2014
Čítanosť: 6697
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share