Preskocit navigáciu

Výcvik personálu obväzísk vzdušných síl


Výcvik personálu obväzísk vzdušných síl

Zdravotnícky personál obväzísk podriadených útvarov vzdušných síl sa v dňoch 17. – 21. februára 2014 pripravoval v priestoroch Oddelenia simulačných technológií Centra výcviku Lešť.

Výcvik, ktorého cieľom bolo zdokonaliť pripravenosť riadiacich a výkonných zložiek pri koordinácii odstraňovania následkov hromadného nešťastia, praktické precvičenie činnosti záchranných zložiek, postup pri vytváraní hniezda zranených ako aj koordinácia ďalšieho postupu pri ošetrení a odsune postihnutých a zladenie súčinnosti jednotlivých zložiek. Cvičenie bolo zamerané na overenie reálnosti vykonaných opatrení, zabezpečenia cvičenia a nácviku činností, všetko za podmienok zabezpečenia mierového života jednotlivých cvičiacich jednotiek.

Počas cvičenia bol využívaný systém konštruktívnej simulácie, ktorý výrazne pomohol zreálniť priebeh udalostí. Použitie tejto simulačnej technológie ukázalo výrazný pokrok v organizovaní jednotlivých činností. Pomocou tohto systému boli preverené jednotlivé zložky cvičenia a prakticky vyskúšané možné modelové situácie. Cvičiace jednotky preukázali stúpajúcu úroveň vedomostí a schopností a záujem o cvičenie. Odborné teoretické znalosti a praktické zručnosti boli komplexne precvičené reakciami na jednotlivé udalosti. Na plánovaní a príprave jednotlivých oblastí sa zúčastňovala skupina vyškolených hodnotiteľov.

Celkovo bolo cvičenie hodnotiacou skupinou hodnotené ako úspešné. Cvičenie bolo pre vyčleňované sily jednoznačným prínosom, svojím vykonaním a priebehom splnilo očakávania.Nakoľko sa jedná o „nultý“ ročník cvičenia, nie je možné zhodnotiť stav oproti predošlým cvičeniam.


1111

Autor: rtm. Tatiana Jakubcová , Foto: rtm. Tatiana Jakubcová - Dátum: 27.02.2014
Čítanosť: 5163
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share