Preskocit navigáciu

Vedúci vojenskej zložky pre EÚ sa oboznámil so situáciou v Bosne a Hercegovine


Vedúci vojenskej zložky pre EÚ sa oboznámil so situáciou v Bosne a Hercegovine

Predstaviteľ veliteľskej štruktúry Európskej únie (Head of the European Union Command Element) a spojeneckého veliteľstva (JFC) v Neapole (JFC Neapol) generálporučík Leonardo Di Marco navštívil dňa 18. februára 2014 slovenský LOT House NOVO SARAJEVO v operácii EUFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine.
Po prehliadke priestorov LOT House NOVO SARAJEVO veliteľ koordinačného centra pre styčné a pozorovacie tímy (LCC) podplukovník René Ház oboznámil generála Leonarda Di Marca s organizačnou štruktúrou, hlavnými úlohami LCC a informoval ho o aktuálnej situácii v Bosne a Hercegovine. Po brífingu veliteľa LCC veliteľ LOTu NOVO SARAJEVO kapitán Milan Jurík oboznámil generála Leonarda Di Marca s priestorom zodpovednosti LOTu (AOR), hlavnými úlohami plnenými príslušníkmi LOTu a o aktuálnych problémoch v AOR. Generál Leonardo Di Marco sa živo zaujímal najmä o dianie a udalosti posledných dní v Bosne a Hercegovine, postoj miestneho obyvateľstva k EUFOR a medzinárodným organizáciám, ako aj o politickú, ekonomickú a sociálnu situáciu v BiH.
Na záver svojej krátkej návštevy generál Leonardo Di Marco poďakoval zúčastneným za poskytnuté informácie, ocenil prácu príslušníkov OS SR v prospech operácie ALTHEA v Bosne a Hercegovine a zaželal veľa úspechov do ďalšieho obdobia.


Vedúci vojenskej zložky pre EÚ sa oboznámil so situáciou v Bosne a HercegovineVedúci vojenskej zložky pre EÚ sa oboznámil so situáciou v Bosne a HercegovineVedúci vojenskej zložky pre EÚ sa oboznámil so situáciou v Bosne a HercegovineVedúci vojenskej zložky pre EÚ sa oboznámil so situáciou v Bosne a Hercegovine

Autor: pplk. René Ház , Foto: pplk. René Ház - Dátum: 24.02.2014
Čítanosť: 7057
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share