Preskocit navigáciu

Slávnostné zhromaždenie pri príležitosti výročia skončenia druhej svetovej vojny


Slávnostné zhromaždenie pri príležitosti výročia skončenia druhej svetovej vojny

Aj v tomto roku si v máji pripomíname výročie skončenia druhej svetovej vojny. Pri príležitosti osláv Dňa víťazstva nad fašizmom sa v Klube MO SR v Bratislave zišli príslušníci Generálneho štábu OS SR, zástupcovia operačných veliteľstiev a útvarov priamo podriadených GŠ a nechýbali ani vzácni hostia, bývalí náčelníci Generálnych štábov Armády SR a OS SR, generálporučík Július Humaj, generálmajor Marián Mikluš, generál Milan Cerovský a generál Ľubomír Bulík.

Po úvodnom vstupe moderátora, ktorý privítal prítomných na slávnostnom podujatí, bol prečítaný Rozkaz prezidenta SR k 68. výročiu víťazstva nad fašizmom. Súčasťou slávnostného programu bolo vyhlásenie rozkazov o udelení vojenských medailí za vernosť Ozbrojeným silám Slovenskej republiky I., II. a III. stupňa, čestný odznak OS SR III. triedy a odznak náčelníka GŠ OS SR III. triedy, ktoré odmeneným odovzdal náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Vojtek.

„Už v bojoch pred 68. rokmi bola cieľom obrana demokracie. S rovnakým cieľom pokračujeme aj dnes v boji proti medzinárodnému terorizmu. Naše tradície, úcta k našim predkom a ich odkaz nás vedú a vždy budú viesť k obrane hodnôt najvyšších, hodnôt ľudských. Dôkazom je angažovanosť Slovenska a príslušníkov jeho ozbrojených síl v medzinárodnom prostredí, pri formovaní globálneho bezpečnostného prostredia. Slovenská republika sa ako členská krajina Severoatlantickej aliancie a Európskej únie na mnohých miestach sveta usiluje o naplnenie odkazu vojakov, ktorí bojovali za našu slobodu v 2. svetovej vojne. Aj dnešná spomienka, nech je vyjadrením našej úcty k hrdinom, ktorí čelili a odolali hrozbám fašizmu a zároveň udalosťou, ktorá udržiavania historické tradície, ktoré v podmienkach našich ozbrojených síl rozvíjame. Všetkým padlým, aj tým čo prežili, patrí za našu slobodu, za náš každodenný život, naša úprimná vďaka“, povedal náčelník GŠ Peter Vojtek počas svojho príhovoru.


Slávnostné zhromaždenie pri príležitosti výročia skončenia druhej svetovej vojnySlávnostné zhromaždenie pri príležitosti výročia skončenia druhej svetovej vojnySlávnostné zhromaždenie pri príležitosti výročia skončenia druhej svetovej vojnySlávnostné zhromaždenie pri príležitosti výročia skončenia druhej svetovej vojnySlávnostné zhromaždenie pri príležitosti výročia skončenia druhej svetovej vojnySlávnostné zhromaždenie pri príležitosti výročia skončenia druhej svetovej vojnySlávnostné zhromaždenie pri príležitosti výročia skončenia druhej svetovej vojnySlávnostné zhromaždenie pri príležitosti výročia skončenia druhej svetovej vojnySlávnostné zhromaždenie pri príležitosti výročia skončenia druhej svetovej vojny

Autor: KaNGŠ - Andrea Hankoščáková , Foto: OS SR - kpt. Ľubomír Fejerčák, mjr. Milan Vanga - Dátum: 10.05.2013
Čítanosť: 13385
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share