Hlavný poddôstojník OS SR navštívil slovenské SOF


Hlavný poddôstojník OS SR navštívil slovenské SOF

 V stredu 17. októbra 2012 navštívil príslušníkov 5. pluku špeciálneho určenia hlavný poddôstojník OS SR štábny nadrotmajster Vladimír Beluš.

 Motívom prvej Belušovej návštevy pluku bolo zoznámenie sa s prostredím a podmienkami, v ktorých pôsobia členovia elitnej vojenskej jednotky - jediní predstavitelia Síl pre špeciálne operácie v Slovenskej republike. 

 Hlavného poddôstojníka prijal veliteľ pluku plukovník Ľubomír Šebo a po priestoroch výcviku a učebno-výcvikovej základni ho sprevádzal veliaci poddôstojník pluku nadrotmajster Martin Boháčik. Obaja hostitelia ho informovali o hlavných úlohách pluku na najbližšie obdobie súvisiace najmä s aktuálnym nasadením SOTU (Special Operations Task Unit – Skupina špeciálneho určenia) a očakávaným nasadením SOTG (Special Operations Task Group - účelové zoskupenie síl pre špeciálne operácie) v operácii ISAF v Afganistane. V ďalšej etape návštevy sa Beluš zúčastnil výberu nových príslušníkov do pluku, ktorí dokazovali svoje schopnosti, zručnosti a odhodlanie v objekte Vodného diela Žilina.

 "Forma a spôsob prednášok i prepojenia s každodennou praxou priamo v mieste výkonu služby toho-ktorého žiaka kurzu, sú v podmienkach žilinčanov veľmi umne a efektívne nie len naplánované, ale najmä uplatňované a presadené v reálnom živote oboch kurzov. Spôsob externého pôsobenia garantov kurzov z martinskej Poddôstojníckej akadémie vo vojenských útvaroch má i neopomenuteľný ekonomický efekt. Namiesto štyridsiatky vojakov na služobnej ceste mimo materský útvar sú na služobnej ceste v skutočnosti iba niekoľkí inštruktori", povedal hlavný poddôstojník OS SR v závere návštevy 5. pluku špeciálneho určenia po tom, čo pozdravil frekventantov kariérnych kurzov OR-5 (kariérny kurz pre hodnosť čatár) a OR-6 (kariérny kurz pre hodnosť rotný). Tie organizuje pluk pre svojich členov v spolupráci s martinskou Poddôstojníckou akadémiou Práporu výcviku.


Hlavný poddôstojník OS SR navštívil slovenské SOFHlavný poddôstojník OS SR navštívil slovenské SOFHlavný poddôstojník OS SR navštívil slovenské SOFHlavný poddôstojník OS SR navštívil slovenské SOF

Autor: 5. pšu - npor. Mário Pažický , Foto: 5. pšu - archív - Dátum: 18.10.2012
Čítanosť: 46105
Verzia pre tlač

Skočiť na menu