Preskocit navigáciu

Spoločensko-vedný seminár trochu netradične


Spoločensko-vedný seminár trochu netradične

Dňa 31.5. 2012 absolvovali príslušníci veliteľstva síl výcviku a podpory spoločenskovedný seminár (SVS) v trochu netradičnom duchu. Na rozdiel od iných SVS ho totiž neabsolvovali len v rovine „teoretickej“, na veliteľstve síl, ale mali možnosť si osobne prezrieť stálu expozíciu Múzejného oddelenia Piešťany, s názvom: „Výzbroj československej armády v rokoch 1945 - 1992“. Počas expozície, ktorá bola pre verejnosť sprístupnená 25.9. 2004, mali príslušníci možnosť zoznámiť sa s viac ako 400 kusmi trojrozmerných múzejných predmetov prezentujúcich výzbroj, výstroj a techniku používanú v čs. armáde od konca II. svetovej vojny až po rok 1992. V rámci vonkajšej expozícii si prezreli leteckú techniku a techniku PVO, ďalej ženijnú, tankovú a delostreleckú techniku.

Múzejné oddelenie Piešťany sa začalo budovať v roku 2002 v objektoch po zrušenej 32. leteckej základni. Tvorí organickú súčasť VHÚ Bratislava, ktorý bol zriadený 1. mája 1994. Pre depozitáre a administratívnu budovu boli určené kasárne SNP na Orviskej ceste. Časť bývalého vojenského letiska s tromi halami na Žilinskej ceste bola určená na vybudovanie stálej expozície. V rokoch 2002 – 2003 boli tieto objekty čiastočne zrekonštruované.


Spoločensko-vedný seminár trochu netradične1Spoločensko-vedný seminár trochu netradične1Spoločensko-vedný seminár trochu netradične1Spoločensko-vedný seminár trochu netradične1Spoločensko-vedný seminár trochu netradične2Spoločensko-vedný seminár trochu netradične2Spoločensko-vedný seminár trochu netradične2Spoločensko-vedný seminár trochu netradične2Spoločensko-vedný seminár trochu netradične3Spoločensko-vedný seminár trochu netradične3Spoločensko-vedný seminár trochu netradične3Spoločensko-vedný seminár trochu netradične3Spoločensko-vedný seminár trochu netradične4

Autor: kpt. Ján Brezula , Foto: kpt. Ján Brezula - Dátum: 31.05.2012
Čítanosť: 12241
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share