Preskocit navigáciu

Nitrianski vojaci zaujali mladých záchranárov


Nitrianski vojaci zaujali mladých záchranárov

Civilná ochrana v spolupráci s nitrianskymi vojakmi zorganizovala v obci Iža obvodné kolo súťaže mladých záchranárov civilnej ochrany. Štvorčlenné zmiešané družstvá tak v piatok 29. apríla 2011 dostali možnosť predviesť svoju zručnosť, vynaliezavosť a teoretické vedomosti.

Na 1,4 km dlhej trati sa súťažiaci museli na šiestich stanovištiach vysporiadať s vedomostným testom z oblasti civilnej a požiarnej ochrany, dopravnej výchovy a zdravotnej prípravy. Nechýbalo ani hasenie malých požiarov, streľba zo vzduchovky či zhotovovanie improvizovaných ochranných prostriedkov individuálnej ochrany.

Súťažný deň spestrili príslušníci nitrianskej Územnej vojenskej správy Protilietadlovej raketovej brigády. Veľký úspech zožala najmä zborka a rozborka osobných zbraní, ale bokom neostala ani možnosť vyskúšať si plynové masky alebo spoločnú komunikáciu prostredníctvom vysielačiek.


Nitrianski vojaci zaujali mladých záchranárovNitrianski vojaci zaujali mladých záchranárovNitrianski vojaci zaujali mladých záchranárovNitrianski vojaci zaujali mladých záchranárov

Autor: kpt. Ing. Peter Michnica , Foto: rtn. Andrea Cétenyiová - Dátum: 03.05.2011
Čítanosť: 22024
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share