Preskocit navigáciu

25 rokov Okruhového domu armády Trenčín


25 rokov Okruhového domu armády Trenčín
V pondelok 4. októbra 2010 si príslušníci Posádkového klubu Trenčín spolu s veliteľom síl výcviku a podpory generálmajorom Vojtekom pripomenuli 25. výročie založenia Okruhového domu armády v meste Trenčín.

Na oslavu štvrťstoročia vzniku klubu, ktorý počas svojej histórie organizoval vojensko-spoločenské podujatia v regióne stredného Považia i akcie pre širokú verejnosť, boli pozvaní bývalí riaditelia plukovník v.v. Mikuláš Horváth, plukovník v.v. Štefan Ďorďai, plukovník v.v. Pavol Švantner a predsedovia jednotlivých klubov, ktorí dlhodobo a aktívne pracujú pri posádkovom klube. Pozvanie prijali predseda Klubu vojenských veteránov plukovník v.v. Forgáč, predseda klubu letcov pán Sekereš, predseda klubu filatelistov pán Slezák a mnohí ďalší.

Na stretnutí súčasných i bývalých príslušníkov posádkového klubu vystúpil vedúci klubu Stanislav Martinák, ktorý poďakoval všetkým ľuďom podieľajúcim sa na založení Okruhového domu armády ale aj súčasným zamestnancom. „Našim najväčším úspechom je, že naša práca má zmysel a dokážeme potešiť všetkých príslušníkov posádky Trenčín i širokú verejnosť,“ dodal na záver príhovoru. S poďakovaním vystúpil aj veliteľ síl výcviku a podpory generálmajor Vojtek, ktorý poprial všetkým zamestnancom Posádkového klubu Trenčín do ďalšieho obdobia „pevné zdravie, neutíchajúci entuziazmus a srdce zapálené pre kultúru.“ Veliteľ síl výcviku a podpory OS SR zároveň pri príležitosti 25. výročia založenia odovzdal vedúcemu klubu pamätný list.

Okruhový dom armády bol založený 10. októbra 1985 pri príležitosti dňa Československej armády pre príslušníkov Východného vojenského okruku a širokú verejnosť. Vo svojej histórii prešiel viacerými reorganizáciami a niekoľkokrát zmenil názov Okruhového domu armády na Dom armády, Kultúrne a metodické centrum Ozbrojených síl SR až na súčasný Posádkový klub Trenčín. Významným medzníkom v histórii klubu bol 30. jún 2009 kedy došlo k zrušeniu vojenského útvaru a podriadenie klubu priamo pod Veliteľstvo síl výcviku a podpory OS SR v Trenčíne.

25 rokov Okruhového domu armády Trenčín25 rokov Okruhového domu armády Trenčín

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: z. Janka Tureková - Dátum: 05.10.2010
Čítanosť: 22579
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share