Preskocit navigáciu

Nezabudnuteľný “Family day” a mikulášsky zážitok u “špeciálov”


Nezabudnuteľný “Family day” a mikulášsky zážitok u “špeciálov”

     V sobotu 9. decembra 2023 sa v žilinskom 5. pluku špeciálneho určenia (5. pšu) uskutočnilo jedinečné podujatie, ktoré spojilo deti príslušníkov pluku a aj ich rodiny vo sviatočnej atmosfére. Tento špeciálny deň - nazvaný Svätý Mikuláš a “Family day” - bol o rodinnej pohode a zároveň sa niesol v duchu Vianoc a zábavy. Atmosféru celého podujatia podporil krásny vianočný stromček.
     Celé popoludnie bolo plné radosti a smiechu a malí účastníci sa stretli so svätým Mikulášom, anjelom a čertom. Títo zvláštni návštevníci dorazili na špeciálnych štvorkolkách, čo ešte zvýraznilo originálne kúzlo celej udalosti. Deti mali možnosť zdieľať svoje priania a dojmy so svätým Mikulášom, ktorý im venoval osobitnú pozornosť.
     Jedným z vrcholov podujatia bola scénka od divadelnej skupiny, ktorá potešila najmenších svojím veselým a vzdelávacím divadielkom. Herci sa postarali o to, aby deti nielen pobavili, ale aj poučili o význame vianočných sviatkov a hodnotách, ktoré s nimi súvisia.
     Atmosféru sprevádzali vianočné pesničky, ktoré rozšírili radostnú náladu a vytvorili nezabudnuteľné chvíle pre všetkých prítomných. Rodinná atmosféra, ktorú sme spolu s veliteľom pluku plukovníkom Petrom Žochňákom a jeho zástupcom majorom Kornelom Kánikom vytvorili, prispela k tomu, aby sa každý cítil ako súčasť veľkej “plukovnej” rodiny.
     Dali sme si záležať na tom, aby Family Day a mikulášske stretnutie boli nielen zábavné, ale aj príjemné pre všetkých účastníkov a to, že sa popoludnie podarilo, sa odzrkadlilo v šťastných a spokojných tvárach detí a ich rodín, ktoré si užili nezabudnuteľné popoludnie.


Nezabudnuteľný “Family day” a mikulášsky zážitok u “špeciálov”Nezabudnuteľný “Family day” a mikulášsky zážitok u “špeciálov”Nezabudnuteľný “Family day” a mikulášsky zážitok u “špeciálov”

Autor: kapitánka Sylvia Šebestian/ 5. pšu , Foto: kapitánka Sylvia Šebestian/ 5. pšu - Dátum: 11.12.2023
Čítanosť: 1126
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share