Preskocit navigáciu

Prvé zoskoky zo Slovenských UH-60M Black Hawk


Prvé zoskoky zo Slovenských UH-60M Black Hawk

V dňoch 2 - 13. apríla.2018 sa v priestoroch vk Prešov uskutočnil výcvik pilotov na vysadzovanie výsadkárov pomocou padákovej techniky z UH-60M. Preškolenie výkonných letcov prebiehalo v spolupráci s americkým tímom, ktorý je momentálne vo vrtuľníkovom krídle (vk) Prešov a metodicky pomáha pri výcviku výkonných letcov.

Za vzdušné sily sa výcviku zúčastnili výkonný letci vk Prešov a padákoví odborníci letectva OS SR. Spoločne prebrali spôsoby prípravy vrtuľníka na výsadok a samotné výsadky. Padákoví odborníci letectva po zvládnutí teórie vykonávali praktické zoskoky. Okrem pilotov boli vyškolení aj prví vysadzovači z UH-60M a tak padákoví odborníci letectva získali nové spôsobilosti. Sú pripravení vykonávať cvičné zoskoky, školiť nových vysadzovačov a rozšíriť možnosti nasadenia pri zásahu leteckej pátracej a záchrannej služby ako aj pozemnej pátracej a záchrannej služby. Pri výcviku spolupracovali aj inštruktori 5. pŠU Žilina a prISTAR Prešov.


Prvé zoskoky zo Slovenských UH-60M Black HawkPrvé zoskoky zo Slovenských UH-60M Black HawkPrvé zoskoky zo Slovenských UH-60M Black HawkPrvé zoskoky zo Slovenských UH-60M Black HawkPrvé zoskoky zo Slovenských UH-60M Black HawkPrvé zoskoky zo Slovenských UH-60M Black HawkPrvé zoskoky zo Slovenských UH-60M Black HawkPrvé zoskoky zo Slovenských UH-60M Black HawkPrvé zoskoky zo Slovenských UH-60M Black HawkPrvé zoskoky zo Slovenských UH-60M Black Hawk

Autor: rtm. Marián PIFFKO , Foto: rtm. Marián PIFFKO - Dátum: 17.04.2018
Čítanosť: 10895
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share