Preskocit navigáciu

Slovenská republika bola špeciálnou partnerskou krajinou Dní NATO v Ostrave


Slovenská republika bola špeciálnou partnerskou krajinou Dní NATO v Ostrave

V dňoch 15. – 17. septembra 2017 sa v Ostrave konalo jedno z najväčších bezpečnostných podujatí v strednej Európe, 17. Dni NATO a 8. Dni Vzdušných síl Armády Českej republiky. Slovenská republika bola v tomto ročníku špeciálnou partnerskou krajinou, na ktorom sa podieľali jej bezpečnostné a záchranné zložky divácky atraktívnymi ukážkami techniky.
V mene náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky sa podujatia zúčastnil zástupca NGŠ OS SR generálporučík Pavel Macko. Otvorenie spoločenského programu Dní NATO sa tradične uskutočnilo na Generálnom konzuláte Poľskej republiky v Ostrave. Nasledovalo slávnostné odovzdanie ocenenia „Czech and Slovak Transatlantic Award“ v Dolných Vítkoviciach, kde sa generál Macko v mene Slovenskej republiky prihovoril hosťom a zablahoželal oceneným.
V sobotu, 16. septembra 2017 generál spolu so štátnym tajomníkom MO SR R. Ondrejcsákom navštívili slovenský sektor a príslušníkov záchranných a bezpečnostných zložiek. Generál Macko poďakoval zúčastneným za dôstojnú reprezentáciu Ozbrojených síl Slovenskej republiky a zaželal im šťastný návrat domov.
Dni NATO v Ostrave a Dni Vzdušných síl Armády Českej republiky sú lákadlom pre širokú odbornú i laickú verejnosť, miestom stretnutia nadšencov vojenskej a bezpečnostnej techniky, či zaujímavým rodinným podujatím.


Slovenská republika bola špeciálnou partnerskou krajinou Dní NATO v Ostrave 2Slovenská republika bola špeciálnou partnerskou krajinou Dní NATO v Ostrave 2Slovenská republika bola špeciálnou partnerskou krajinou Dní NATO v Ostrave 2Slovenská republika bola špeciálnou partnerskou krajinou Dní NATO v OstraveSlovenská republika bola špeciálnou partnerskou krajinou Dní NATO v OstraveSlovenská republika bola špeciálnou partnerskou krajinou Dní NATO v Ostrave

Autor: SekZNGŠ , Foto: autor - Dátum: 19.09.2017
Čítanosť: 5534
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share