Preskocit navigáciu

Kultúrne aktivity v ZaVaMD Martin


Kultúrne aktivity v ZaVaMD Martin
V Základni výcviku a mobilizačného doplňovania v Martine od 2. augusta prebieha výcvik príslušníkov dobrovoľnej vojenskej prípravy, čakateľov a kadetov základného vojenského výcviku. Keďže okrem cvičenia a celkovej vojenskej prípravy majú aj voľný čas, základňa pripravila pre nich bohatý voľno-časový program, v ktorom je zahrnuté spoznávanie mesta bohatých kultúrnych tradícií a v neposlednej miere aj rozšírenie ich obzoru čo sa vojenskej histórie týka.
Prvú víkendovú nedeľu si spestrili obhliadkou mesta v ktorom slúžia a návštevou Turčianskej galérie pod názvom „nedeľná galéria“. V Turčianskej galérii im boli za odborného výkladu sprístupnené tri výstavy s erudovaným prístupom lektorov. Riaditeľka Turčianskej galérie Ing. Alexandra Rybárová, prišla osobne pozdraviť tak veľkú návštevnosť v uvedenú nedeľu a uviedla, že je nadšená prístupom ozbrojených síl ku kultúre ako takej.
Ďalší víkend bol na rade hudobný večer, v podaní hudobnej skupiny Peter Piatko Band, ktorá svojím dynamickým a progresívnym poňatím folku vytvára svoj nezameniteľný rukopis.
V nedeľu bol pripravený pre čakateľov a kadetov výlet do okolia mesta s návštevou pomníka na Bukovine, kde sa čakatelia a kadeti dozvedeli históriu vojny v okolí pomníka a dôvody jeho výstavby. Na záver návštevy si vojaci uctili padlých hrdinov symbolickou minútou ticha. Príslušníci dobrovoľnej vojenskej prípravy už v skorých ranných hodinách nastupovali do autobusov a vyrážali do Vojenského historického múzea v Piešťanoch, kde bola pripravená prehliadka exponátov ako napríklad tankov, lietadiel, vozidiel bojovej pechoty, či vrtuľníkov a v neposlednej miere aj veľa zaujímavej histórie.
Prvé víkendové aktivity, sú za nami no a už sa postupne môžu tešiť na ďalšiu kultúrno-spoločenskú ponuku či už je to hudobný večer, vedomostný kvíz či návštevy múzeí s vojenskou históriou.

fotofotofoto

Autor: rtm. Stanislav Héger , Foto: ZaVaMD - Dátum: 16.08.2017
Čítanosť: 4023
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share